Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå de tretton rader långa slutraderna som vi ska avsluta världens existens med enligt redaktionens hypotes.


Poesi för poeter. Del 106 (Glöm inte att detta kan vara din sista dikt!)

 

Kalla ilningar utefter jordskorpan

mina tårkanaler bottenfrusna

när vi slungas in i det stora mörkret

 

Uppmaningarna från Poeter.se-redaktionen

lämnar mig inte oberörd

Är just denna den sista

eller nästa

eller nästa

 

Hade de väntat sig den reaktionen

som ju är oerhörd

att allt ska sopas rent

och som på Titanic spelar orkestern

närmare Gud till Dig

 

Nej, jag glömmer inte

och jag ska komma ihåg

så länge jag får och kan komma ihåg

att detta kan vara min sista dikt

eller nästa

eller nästa




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 249 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-10-21 19:44



Bookmark and Share


  Annika Persson
När ens sista dikt fabriceras och rubriceras
vet man aldrig, och hur f-n ska man veta
det när man bor som man gör...
2012-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström