Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi för poeter. Del 107 (Betydelsen av att inte vräka en skogsmus)

 

Jag tömde de slaktade tomatplantornas blast

på komposten

En presenning täckte halva lådan

När jag vek undan fliken stack en liten mus ut

genom ett mödosamt format

symmetriskt mushål

Den försvann

men stack åter ut huvudet för att se

om det var sant

Att vräkningen var för handen

 

Men jag vek tillbaka presenningen

så åtminstone musens hörna hade regnskydd

Vad gör det egentligen för skillnad med

en eller annan mus mindre

Förmodligen ingen alls

Men jag kände mig bra till mods

och i mitt hjärta

kändes det skillnad




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 400 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-10-21 20:01



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag besökte igår Lot kolonier som blev köpta av Solna staden där svenska hemlösa nu gömmer sig och tänder lite eld värma sig sedan på kvällen tittade jag på Solna fridens arena invigning på Tv. då sade jag gud om du fins gör så här att aldrig bli vräkt till och med en mös på jorden eller jämna med marken hela världen.
Det maja almanaka handlar om att mätta tiden inte dagarna, kobination är polynomer kompatibel siffra är fem.1+4=5 eller 2+3=5
Då jag föreslår att minska en timme med tio minuter så vi får en annan mättning på klocka och dygn 1 timme blir 50 minuter, då får vi lite mer tid med skogmöss promenader innan vi blir förlamade poeter, folket måste lära sig också hälsosamt livstill inte blir bara en lönsam till forskning en ”Human rat”
Tack min vän för saga om en mös/Diana



2012-10-28

  Maj-Lis VIP
Varmt
2012-10-28

  Annika Persson
Om nu musen jobbade på banken
kan man förstå varför, allt
handlar inte om pengar.
2012-10-21

  Tarantaran
Fin text!
kom att tänka på Bibeln..
det ni gör åt de minsta
det gör ni åt mig (eller
på ett ungefär så )..
musen är säkert bland
de minsta..fint gjort
av dig
2012-10-21

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Presenningen - ett mushus!
2012-10-21

  Minkki VIP
ömhet och värme kan väl inte vara fel :)
2012-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström