Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

spara skrivandets fingrar

på natten skrivs
inga dikter här i stugan
värda att läsas
det är morgonens utvilade
behagfullt trinda
vällingfyllda mage
som värmer sinnet

nöjd och utsövd
efter tolv timmars babysömn
vaknandets spira
blir meningsfulla
meningar om ljus natt
om dina virkfärgade händer

nattens ord
blir kaotiska mönster
som redan jag sov
utan sömn

så spara skrivandets fingrar
smörj in med varm oliv
natta din skrikande mun
och vänta morgonens ord
de kommer, älskade lilla jag
de kommer




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-22 23:36



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
Man behöver vara utvilkad för att kunna göra bra självkritik bland annat. Själv har jag just vakat nästan dygnet runt senaste tiden. Diktat lite si och så därefter också.
2012-10-23

    ej medlem längre
Som en naken självbekännelse om skrivandets mödor.
2012-10-23

  Lars Hedlin
JA just så..mycket vackert! kram
2012-10-23

  Annika Eklind
Nej, inte är det lönt att försöka tvinga fram orden ur sina gömmor när de håller sig krampaktigt fast därinne. Bättre att gå iväg och låta dem krypa fram själv. :) Finstämt skrivet!
2012-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP