Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

slakt

har slaktat mina gamla vänner
grisar som levt sitt eget liv
skuttande på gräsäng
slutat på en skärbräda
blivit nytt
återanvänt

har skurit ner och beskurit
gamla ekar
trogna knotiga
hängde i vägen
för små söta björkar

jag har slaktat gamla dikter
som levt sitt eget liv
i tron att de var bra
slutat i refuseringens
hårda högerhand
raderade från poeters himmel
använt sudd och vässad penna
blivit nya ord
återanvänt

har skurit ner och beskurit
gamla utjatade ord
trogna minnen
stod i vägen
för nya kaskader

så förlåt hundrafemtio
gamla eländen
energin av ert vara
blev ju ändå nytt





Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-10-23 11:18



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
Tråkigt att du blir refuserad. Jag tyckker dina dikter här på poeter.se är väldigt starka. Den här med!
2012-10-23

    ej medlem längre
Här frustar livsgnistan i flammor...ut med det gamla in med det nya. En smittsam text som manar till egna eftertankar.
2012-10-23

  Celticgirl VIP
återvinning i nya ord. Så ser iaf jag det
Intressant text..
2012-10-23

  Lars Hedlin
"APPLÅD" mycket bra!
2012-10-23

  Annika Eklind
Det finns ett gammalt talesätt om hur man skriver bra: "Kill your darlings" :) Det blir så mycket bättre då. Härlig dikt som sin lite makabra inramning andas liv och lust!
2012-10-23

  NågonAnnans
Det kan vara bra att rensa upp i bland...
2012-10-23

    ej medlem längre
gillar denna..
2012-10-23

    ej medlem längre
jag tycker känna igen mig
2012-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP