Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blodiga Krig

Kungen har betalat miljoner

För att få slut på grannens fasoner

Och dyrköpta tyska legoknektar

Fyller var ynka hektar


Han rör inte ett finger

Men firas av snyltare för "freden" han bringer

Och blodet rinner

Det är egentligen bara han själv som vinner


Hunger härjar

Soldaten drar sin svärja

Och kungen endast i sin tron sitter

Firas i konfetti och glitter


Och alla sa grattis till den man

För att han skapat sig sitt namn

Vi läser om honom än idag

Samt det otacksamma folkets klag


Undrar om han kände sig lyckad

Medan hans landsson efter landsson blev mördad och styckad

"Äsch, deras skri får skalla i himmelen

Vi får fira segern först och sörja dem sen"


Jag äcklas av de rader

Som skrevs av människor med fanor i parader

Och undrar om någonsin någon bok

Kommer handla om någon som faktiskt är klok




För om detta är den verkliga segern

Då tror jag jag skapar min egen

Tack och hejdå käre segerrika vänner

Lägg era fjäskrepliker till de som bestämmer



Ingen kommer ändå någonsin minnas Mig




Bunden vers av the fool on the hill
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-10-23 15:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
i allt det allvarliga skrattar jag ( du hör mig )
2012-11-08

  Solitaire VIP
Energisk och engagerande.
En riktig kampsång!

Den där sista raden kan man ju invända emot förstås...
Dig glömmer man nog inte i första taget :D
2012-10-23
  > Nästa text
< Föregående

the fool on the hill
the fool on the hill