Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Intertext till Amelie från Montmarte


Karneval

Jag har dikter som vill skrivas
-ärenden som inte bara gäller dig

Jag kan inte erbjuda dig så mycket ytlighet
eller några lyckliga slut
Men min tillit till mörkret har skadats i grunden

-det gör ingenting om du tänder ett ljus då och då
eller bryter en kvist timjan för att känna doften

Vad jag har är ett outforskat rum
för dig, bara för dig.

Och ibland när jag släpper min invanda försiktighet och vågar tro
känner jag att du blir förmer än mer

för du påminner mig om de integrerande drömmarna
jag drömt, då när jag vaknar besviken
och tar mig an dagen som en straffånge
utan skuld

För att ensamheten är ett ok
som jag vant mig vid och som preciserar mitt livs mening
oombedd

Att vara tillsammans är så mycket mer!

Det är att minnas drömmar tillsammans
att involveras i de levandes karneval
- måhända en parodi, men en autentisk sådan

Så jag invänder inte
om du tar initiativet
och bjuder upp
- eller om du bara följer mig

Min hud är en oskriven karta
med okända platser
att besöka
precis som din

Och egentligen, är mina andetag ohörda utan dig

- utan dig är jag bara dikter
som någon läser och glömmer -

Ljus som slocknar
dofter som upphör att förnimmas
när dörren stängs




Fri vers av Vanja-Kristina Morgell VIP
Läst 728 gånger och applåderad av 14 personer
Utvald text
Publicerad 2012-10-23 20:53



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En mycket fin
text med djup
fint förmedlat
2014-11-25

  Anya VIP
Jag har ibland svårt för kärleksdikter, kanske för att det blir lite för mycket lycka. Men din text beskriver kärlek på ett annorlunda skarpare sätt med intressanta ordval. Gillar.
2014-05-02

  Ekvilibri
Förkrossande vackert!
2014-02-11

  Bibbi VIP
Begrundar.
2014-02-10

  axveronika
Vackert
2014-01-31

  Lars Hedlin
Jätte bra förmedlat!
2014-01-31

  Anoo Niskanen VIP
Mycket bra skrivet!
2014-01-22

  Larra
very nice
2012-11-12

  SatansSon VIP
Vackert slut på en vacker dikt!
2012-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Vanja-Kristina Morgell
Vanja-Kristina Morgell VIP