Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bidrag till antologi. Undrar om det duger.


Höstens natt

Från och med nu blåser ilskna vindar;
Himlen andas tungt, gråter i min bröst.
Ljus av lyktor är svag. Ljuset är ju tindrar
där melancholia letar efter tröst.

Från och med nu du är fri som fågel
för att lämna mig i den ledsna höst...
Jag behöver dig, som den brutna nageln;
jag behöver ej släcka livets törst.

Kommer storm i natt. Tiden slår i fatt!

Även... Fryser kanske, minns ansiktet även,
gråter utan tårar. Jag är stark, nog stark!
Himlen strör den lätta vita snön från näven
och den vita blir livets nya ark.

24.10.2012




Bunden vers (Rim) av Julianna Strandberg VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-10-24 09:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
stark
2012-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Julianna Strandberg
Julianna Strandberg VIP