Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höststämning... (ostämd)

Tider och dagar passerar

förfluten tid och ett nu

av vind och väder

obemärkt

hur man svarslös kan

promenera

från en årstid till en annan

en vidrörd stig

utan att fråga

hur allt växlar

oberoende

av liv, drömmar

och vikten därav

det skulle kunna vara

en sång, kanske en vind

allt är i rörelse

tingen andas i otakt

ur en verklighet

in i en annan

håller andan i väntan

bävar inför

en oskriven historia

som vänder blad

som en självklarhet

när hösten sker,

faller

brinner

låter sina kläder

falla

för att leva

för att dö

en naken sanning

en önskan om

hur den väver ett

klädsamt mönster

genom dagar och nätter

på resan till och ifrån

någon har en kostym att fylla

som om det vore möjligt

bortom tid och rum

skulle en frusen

viskning nå fram till dig

att det klär dig

ljus och mörker...

och jag väntar dig

som en

efterlängtad vän...







Fri vers av Rolfsdotter
Läst 337 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-10-24 14:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dina ord rör vid känslor och framkallar bilder i mitt inre.
2012-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Rolfsdotter
Rolfsdotter