Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


C

 

Det börjar på en väg
Vi är på väg mot någon annanstans
Det är tystanden som klär
En kall och frusen himlakropp

När du vänder dig runtom
För att se vem som varit här i dag
Faller du ner
Du faller ner
Och du vet inte ens
Att jag har älskat

När vi föds som nya månar
Cirklandes runt någon annans kropp
Finns det kvar i våra kärnor
Glödhett järn som bränner ner

Stanna
Lyssna

Det börjar att bli kväll
Och trädens grenar stäcker sig omkring oss
Men missförstå mig nu
Jag sträcker mina armar upp mot skyn

För någonstans nu
En värld har just skapats under oss
Där vandrar vi nu
Och snart är vi där

Där vi färdas som ett ljusstreck
I en mörk och molnfri natt
Lossnar guld och ädla stenar
Över rymd i ett meteorregn

Allt som burits som ett sandkorn
Av ett berg som slipats ned
Färdats genom tusen strömmar
Nöts igen och blir en höjd

Jag vill berätta
Allt det du inte redan vet
Jag vill berätta
Det finns vägar överallt
Omkring

Och allt som finns här
Vi rör det under våra rötter
Genom våra ådror
Överallt
På varenda plats
Jord

Stanna
Lyssna

Här

När vi plockar ner en stjärna
Döper den och ger den vårt namn
Sluter Herrens vingar sig om
Detta barn i absolution

 




Fri vers av Daniel_78 VIP
Läst 576 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-10-25 00:03



Bookmark and Share


  Celticgirl VIP
Vacker resa :)
fulländad text!
2012-10-27

  Jan Linderoth
En text av äkta destillerat hopp! Njuter av varje droppe!

2012-10-26

  himlens hemlighet VIP
carbonpower!
(visste du att kol har atomnummer 6?)
2012-10-25

  walborg
Sista versen står för sig och är helt underbart vacker
2012-10-25

  Ingela Svenson VIP
Så otroligt vackert, man skymtar lite new age mellan stjärnorna, men går ändå lycklig ur läsningen av denna text!
2012-10-25

  Brachmin
Det blir så heltäckande, allting, det börjar på en väg sen har jag lite svårt att följa den. Bitvis vacker text ändå, ska jag definitivt tillägga.
2012-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP