Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Till morfar på sin födelsedag

Bland Roslagens kobbar och öar
I en puttrande, pluttrande båt
Du dricker en folköl och skrattar
Min baddräkt är ännu våt

En annan gång det duggar
Till sjöss så hämtar vi nät
Jag sitter på durken och huttrar
Sommarens skrubbsår på knät

Ibland så sover du middag
Men fem minuter max
Du snarkar och stugan skakar
Och jag ville du vaknade strax

Hos Rolands jag sitter och väntar
När ska han morfarn bli klar?
Det är morsning och tjenis och hejsan
Bekanta från gamla dar

Vi flyger högt, vi svävar
Från himmelen ses taken
Jag är rusig och lite skakis
Men tryggt så styr du spaken

På banan bortom kvarnen
Styrs kursen hem mot klubben
Och sen en läsk till barnen
Och kanske en till gubben

Och alla dina skrönor
Om lumpens äventyr
Om skeppare och bönor
Är min barndoms garnityr

Från flickans glada dagar
Till kvinnans vuxna nu
Så visste jag att bakom
mig, fanns alltid du




Bunden vers av annarebecca
Läst 314 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-25 14:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annarebecca
annarebecca