Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dina kupade händer

lägger mig tillfreds
i dina kupade händer
där tryggheten bor

det är något speciellt
med dina fingrar
hur de fjäderlätt
söker nackens grop
nervbanors flyktiga sång
till hjärnhimlen

hur hudens fjun
ger akt

händer ramar in
mitt randade ansikte
då vårfloder
inte vet någon gräns
pekfinget följer
min sista tår
över hela ansiktsjorden

sättet du läser mig
är hemlighetsmakeri

det är poesi
när fingrars
kärleksljus
kan vidröra min själ





Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 464 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2012-10-27 11:49



Bookmark and Share


  Gin83
Mjuk och hoppfull
Väcker många tankar hos mig
Om den tryggaste kärlek...men även då dessa kupade händer inte kunde förhindra döden. Och hur innehavaren av dessa händer kände sig maktlös. Det är förstås bara mina associationer :)
Fantastiskt alster ..så vackert och visuellt ..lämnade mig allt annat än oberörd!
2020-11-08

    ej medlem längre
så fint att läsa om trygghet och kärlek i dessa rader, gillar :)
2012-12-04

  Linda CH VIP
Vackra berörande formuleringar!
2012-11-01

  Millan1
Mjukt och vackert skrivet!
2012-11-01

    ej medlem längre
Värmen, mjukheten och den sinnliga närvaron i dina ord berör...mycket.
2012-10-28

  Lars Hedlin
Bokmärker direkt...kram
2012-10-28

  Celticgirl VIP
det sista stycke text satte sig hos mig :) vackert.. lugnt
2012-10-27

    ej medlem längre
"hudens fjun ger"... en mycket stilla, fin text! tycker om...
2012-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP