Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag dansade med Hemingway

Jag dansade
med Hemingway
diskuterade feminism
med Simone de Beauvoir

Bertrand Russell
förklarade det
ologiska med logik

Bernard Shaw
upplyste mig om
vår främsta
plikt i livet
att älska, älska

Jag talade om för
Gertrude Stein
att hennes generation
inte var den förlorade
det är min

Picasso målade
en för mig fullständigt
obegriplig tavla
men Matisse
lindade in mig i
sina varma färger

Jag dansade
med Hemingway
och önskade
att kvällen aldrig
skulle ta slut

©Ann Nehlin




Fri vers av ADI Nehlin
Läst 1134 gånger och applåderad av 42 personer
Publicerad 2012-10-26 22:04



Bookmark and Share


  aol
Så fint vilken drömlikt gillas mycket
2021-08-16

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Men i den skrivna dikten
blir allt verklighet
Det är ju på riktigt
Ändå
2016-10-24

    ej medlem längre
Spännande att läsa om dina relationer med dessa filosofer och författare!
2015-02-27

  Lärling
Underbar!
2014-10-28

  Linnea Karlsson
Du målar upp ett fantastiskt drömlandskap. Synd att det var just det, en dröm. Jag kände mig bestulen på allt det vackra du byggde upp pga den sista raden. Både på gott och på ont.
2014-06-05

  b.c.
din text dansar fram. fint..
2013-11-05

  Peter Olausson VIP
vår främsta plikt i livet att älska, älska - fint sagt av Shaw, och av dig!
2013-10-21

  KattenKin VIP
Underbart!
2013-10-21

  Mizza
Detta kan vara bland det vackraste jag någonsin läst!
2013-10-21

  Gerda Johansson
åh, fantastiskt skrivet!
2013-05-04

  backsippa
Jag önskar en andra dans
utan sans
helt undebart diktat

2012-11-09

  Linda CH VIP
Häftigt att få träffa alla dessa kulturella människor om än i en dröm! Fin text!
2012-11-06

  aol
en skön skaldedröm
2012-11-06

  Federico Romano
Skön text, underbart flöde & rytm..
Plikten att älska är fin..
2012-10-31

    ej medlem längre
Jag skulle gift mig med Herr Shaw, härliga drömmar...;))
2012-10-31

  karenina VIP
en mkt fin resa i önskningar
2012-10-29

  Lars Hedlin
Härligt formulerat!
2012-10-28

  Järnkatten
En skön dröm icke desto mindre :)..applåder!!!
2012-10-27

    ej medlem längre
Ja, tänk va!
Vilken värmeönskan
som alla kan ta till sig

Men också
kära diktjag

att lysa
det egna geniets
glans
2012-10-27

    ej medlem längre
Mycket,mycket bra denna!!!!!!!!!
2012-10-27

  Ninananonia VIP
:)
2012-10-27

    ej medlem längre
Värt 2 applåder :) !!!
2012-10-26

  DrZappa VIP
:-)
2012-10-26
  > Nästa text
< Föregående

ADI Nehlin