Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite för det onda


Om jag kunde...

... ville jag måla himmelvackert för de sörjande

de som vandrar i grågryningen
bärande suckar på sina ryggar,
de brutna benen tätt, tätt intill sina hjärtan
och vintern så sirligt tatuerad över huden

sedan ville jag pusta så försiktigt varmt
i ett stilla hopp om att se rännilar av upplöst gråt
röra sig genom världen

jag ville lyfta och vagga
jag ville nynna och sejda
jag ville viska och berätta

för de smärtbärande själarnas öroninre

och jag ville samla dessa drunknande i en båt av mjukt
utan löften om förlösning, bara med löftet
om en stunds seglats av ro mellan andetagen

... om jag kunde ...




Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 566 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2012-10-28 10:39



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
Fantastisk poesi!tusende applådbuketter!
2012-11-01

  Linda CH VIP
Vacker och berörande! Empatisk och generös.
2012-10-30

  Ann Bjerknes
"vintern så sirligt tatuerad över huden"
Tänker att just så är det. Tack!
2012-10-30

  ResenärGenomLivet VIP
Jag tror att du gör mer för andra än du vet om...tycker mycket om din text...jag vill också...
2012-10-28

    ej medlem längre
väldigt, väldigt fin text! tappar andan litet..
2012-10-28

  Msann
Fint!
2012-10-28

  Peter Stjerngrim VIP
Det gör du redan med din blotta närvaro med det lugn
och den ro du sprider omkring dig ...

Tycker mycket om!
2012-10-28

  Casbah* VIP
inledningen, första delen - där ligger styrkan i texten, vill nästan ha den bara så, vackert, poetiskt och en bild som byggs upp
2012-10-28

  Nanna X
mycket vackert. och dikten tröstade mitt onda en smula iaf, så du har lyckats i ditt uppsåt!
2012-10-28

  Celticgirl VIP
verkligen en fin text
om viljan att göra gott för andra, de som har det svårt
2012-10-28
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP