Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var nära på att inte alls lägga ut den här Det blir så när man inte gör det direkt och allt liksom hinner svalna Men nu gör jag ju det ändå


NOSTALGI

1.

Varför måste alla dikter vara till någon?
Men den här är till dig
Även om allt var så längesen
Och senast vi pratade var vi båda fulla
men det var fint
så jag bryr mig inte

Och du kommer antagligen inte läsa den här dikten
Och jag vet inte ens varför jag skriver den här dikten
Men jag saknar dig
Precis som jag saknar alla

men det var längre sen
längre sen vi gled ifrån varandra
och ibland så känns det hemskt
och ibland så bryr jag mig inte
men du betydde
och varje gång som vi inte hälsade på varandra längre
så kändes det fel
eller iallafall dumt
och jag vet inte vems fel det var
det var nog ingens

men

jag saknar dig
och ibland
så tror jag du saknar mig

2.

Att läsa gamla dikter
är dumt
för alla gamla dikter innehåller
känslor
som jag glömt
det är så lätt att tänka att jag var en poppare utan själ
att jag var pretentiös
och inte visste vad livet var och är
till viss del har jag väl rätt
om denna poppare som trodde hon var punk
men jag har också fel
för hon var jag
och om jag tänker på det
så kommer jag ihåg
alla dessa tankar
jag förträngt

3.

Vi pratade mer nyligen
du & jag
än jag & hon
(och jag kan ju inte uttala mig om hon & du)
men nu minns jag
du & jag & hon
vi tre

det var en tid som gjorde mig stark
stark nog att vara bräcklig
sen dess har jag nog glömt
hur man ber om hjälp
och hur man skriker rakt ut
jag skriker tyst
penna mot papper
tår mot kind
(om jag ens låter den falla)
för även
om vi pratade mer nyligen
så känns du ibland lika långt bort
allt känns lika långt bort
och jag tror vi alla glömt
hur vi egentligen kände då
och all jag vill veta är

är det för sent?

4.

för det mesta så tror jag
att jag är en känslokall bitch
men sen så blir jag såhär
en liten boll
av skuld
av tårar
av ensamhet
av nostalgi
inte den nostalgi som man myser i
tänker tillbaka och minns
med värme

jag kan inte vara varm
för jag undrar
om det kunde vara annorlunda
om jag någonsin verkligen hade försökt
istället för att tänka
äh
jag gör det imorgon
och ja
kärlek suger hårt
mest för att jag suger hårt på kärlek
och vänskap

inte på att få nya vänner
men på att behålla gamla

inte för att jag stöter bort dem
utan för att jag låter dem glida mellan mina fingrar
som i den låten
jag fick mitt namn ifrån

varför
gav mina föräldrar mig ett namn från en break-up song
för det känns så jävla passande just nu
så jävla passande
som ett stort skämt
som ett stört skämt

and everytime I try to pick it up
like falling sand
as fast as I pick it up
it runs away through my clutching hands
and there's nothing else I can really do
there's nothing else
I can really do
at all




Fri vers av eliza
Läst 290 gånger
Publicerad 2012-10-28 12:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

eliza