Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

socialrealism

sprakande eld
ur kaminens gap
som tidigare ätit
räkningar
livgivande värme
i ett kylslaget liv
underställd fattigdom
och raggsockar

glödhet livgörare
tacksam bön
till offerträd
katter kurar
som värmedynor
ger och tar

vi har kaffe
varma täcken
och varandra
när kylan tuggar sig
genom tunna väggar
englasfönster

en sprakande eld
värmande tankar
heta som peppar

i en fattig rikedom
med lågor som når
upp till himlavalvet









Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 540 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-10-29 11:31



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando
en shamantisk naturlalistisk skön skrivelse som fångar in en redan vid brasan av första raden
2012-11-03

  Annika Eklind
Javisst kan man vara fattig när man bara har pengar, och javisst kan man vara rik utan ett öre. Tänkvärt om fattigsverige anno 2012!
2012-11-03

  Lars Hedlin
En vacker text..tycker om!
2012-11-01

    ej medlem längre
Här finns värmen och tryggheten sida vid sida med det hotande kalla och det ovissa. Du blandar och ger en bild av här och nu med en botten av längtan framåt i nya spår.
2012-10-29

  SatansSon VIP
Kul att du kallar den socialrealism. fattiga människor som eldrar räkningar och har kanmin. Lite Gorkij.Lite surrealistiskoptimism i slutet oxå med lågor som når himlavalvet. Det är målet, det.
2012-10-29

  smultronbergen VIP

Det känns äkta. Likt vardag med
det viktiga, utan yta. kärleken,
den riktiga, den känns. / S
2012-10-29

    ej medlem längre
Jag gillar den! Sagt samtidigt som jag gnuggar händerna efter att ha varit ute i kylan.
2012-10-29

    ej medlem längre
" " i en fattig rikedom".. texten sprakar fint ävenså! gillar den..
2012-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP