Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Droger

Det flagnar små sprickor från sprutornas pumpande nervstötande injektioner

Allt samlas och sprids likt en smak av en smäktande första kyss

Kroppen vill samla den skam hjärnan konfronterar ideligen utan någon framgång

Inget är sig likt

Du blir glad, frälst och stolt

Ingen vet, inte ens du

Hur länge känslan varar, om känslan blir utdragen med en besk eftersmak

Skadan är inte du, skadan är inte sprutan, skadan är andras ögon

Tomhet och avsaknaden av ömhet i andras blickar får dig att pumpa mer

Tills du inte längre möter andras blickar

Döden befriar dig från allas blickar,

Stenen ligger på och alla undrar varför ingen såg

Trots alla blickar.




Fri vers (Fri form) av Torbjörn S. Brandhill
Läst 1075 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-10-28 18:18



Bookmark and Share


  Mogen Skrivmaskin
Tack!
2014-11-15

    ej medlem längre
Du lyckas förmedla drivkraften bakom beroendets utanförskap, avskalat & berörande. Tack
2012-11-04

  Sonja Sidorow Lapington
starkt, modigt och välskrivet
2012-11-04

  A-F
riktigt bra !
2012-11-04

    jamming223
Oerhört stark och tragiskt berörande text. Så mycket du lyckas förmedla i denna välskrivna dikt. Tankeväckande! Mänskliggörandet av att folk kan hamna i missbruk och varför de till och med fortsätter med det fastän de förmodligen vet att de mår mycket sämre av det, snarare än bättre. Droger är kanske en kortsiktig, tillfällig tröst, men det är verkligen ingen äkta tröst i längden för det långvariga välmåendet. Jättebra skrivet om just detta. Det måste vara tufft att ta ur sig ett missbruk, om man blir dåligt bemött och nedsedd på, vilket man säkert ofta tyvärr blir som missbrukare.
2012-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Torbjörn S. Brandhill
Torbjörn S. Brandhill