Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förändring, flykt och fantasi

I morse var jag uppe innan solen väckts till liv

Luften är fylld av salt och stänk

Jag står på bron med solen i min famn

Jag kan se till Vinga Fyr och Fredrikshamn



Ifrån havet kom en liten fiskebåt fylld med nyfångad sej

Och jag tror att jag kan simma ända bort till Hisingen

Jag lever här och nu och ingenting kan stoppa mig

Jag sluter ögonen igen



Förändring, flykt och fantasi

Ta mig härifrån och gör mig fri

Tänk, jag önskedrömmer bara utan någon relevans

Men jag önskar att du gav mig än en chans



När jag skrivit alla sånger ska jag låta dig få se

Och det spelar ingen roll vad du kan tycka

Vi har livet framför oss och ingen vet vad som ska ske

Jag ska bort och söka reda på min lycka



Så om månader och år, när allt är gjort, är den här texten blott bisarr

Jag ska visa hur man gör för att bli fri

Men vad jag sagt till dig och sjungit till musik från min gitarr

blir till en bättre melodi



Nu har skogen höljts i dimskyar och träna böjt sig ner

Tusen klippblock tecknar skuggor mot en häll

Silhuetten av en flicka är det enda som jag ser

Hennes ögon lyser upp en dunkel kväll



Nu har Himlabackens höstlöv täckts av nysnö, vit och grå

Det var åtta grader kallt när vinterskymningen föll på

I december klockan fyra är det kväll

"Håll om mig är du snäll"

Dom enda ord jag kan förstå




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Gurkmeja
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-10-29 11:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gurkmeja