Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gäster på havets yta

livet höjer sig alltid ur djupet
för att få synas
för att få andas
lever kort och fritt
i vågor och vind, ett under

vi är bara gäster på havets yta
alltid på gränsen till att sjunka
som en gränsvakt av sinnen
är vi vittnet
som ser, hör, luktar, känner, smakar

vår uppgift är att säga "hav"
vår uppgift är att säga "himmel"
att berätta om havet för himlen
att visa att mötet har skett
att vågen är vindens förtjänst

att mäta och känna och skriva och tala
om stort och om smått och om blött och om torrt
gör havet detsamma och himlen likväl
men tystnar vår röst och vårt vittnesbörd
skiljer sig havet från himlen

så innan vi sjunker bullra och skräll
skramla med byttor, med skryt och med skämt
viska och dundra och hyssja och skrik
Ja, lev kort och fritt och andas och syns
i vågor och vind, ett under




Fri vers (Fri form) av Alucinor
Läst 291 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-03 00:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra text. Och vilken bild! Mäktigt!
2013-05-03

  Lena Själsöga Keijser
livsuppmaning är detta
ja vi är givna vackra hjärtpennor...
2012-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Alucinor
Alucinor