Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett djupt känt tack till er alla för 5 års vänligt bemötande


3 nov. 2007 - min debut här hos poeterna

S L U T F A S

TRÖSTESÅNG

Sorgefåglar
flyga
över gråblå vintervatten
sorgmodigt ropande.

Månens kalla onda öga
glor ont , glor ont
ner på ett stackars människobarn
Blinkar lilla stjärnan där:
hav tröst , hav tröst
vi är så många flera här.


TID I RÖRELSE

Du klagar min vän
du klagar över döden
som väntar
utanför hans sjukrum.
I ditt sällskap.
Tillsammans.

Klaga ej
nu är ännu tid i rörelse.
Senare-
då allting stannat
tystnat
och tiden inte längre är-
kom då till mig


OBÖNHÖRLIGT

Som skymningen -
förledande först
i mjukt rosa
guldkantad -
smyger sig ålderdomens
grå
långsamma förfall
obönhörligt
in i rummet.


GÅVOR

Alltid
är jag lika tacksam
måne
för ditt mörker
och stillheten.

Tacksam
sol
för ditt klara ljus
och höstens färger
Tacksam.


NATTSÅNG

Nattens mörka viol
tänder sitt eldsöga
doftens sötma
överväldigar

Så ock vissheten
då natten ljusnar
elden falnar
doften dör


Publicerad 2007-11-03 16:48




Fri vers av vera gade VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-11-03 05:30

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Vacker svit, väl värd sin placering bland de uppmärksammade.
Calle
2012-11-09

  Linda CH VIP
Vackra och talande dikter!
2012-11-09

  SatansSon
Det var bra debut. Fi na dikkter.
2012-11-04

    Madeleine Ågren (Maduska)
Tycker mycket om dina dikter. Det är värmande och gripande att läsa texter där poeten knyter ihop livet med döden, nuet med evigheten. Tack!
2012-11-04

  Annika Persson
Månögas krater vidgas
av det onda och mörka,
och glor kallt ner på jordens
blinka lilla stjärna,
att ljuset blinkar medan
natten är på besök,
detta lilla ljus, se det,
som om du har det
inom dig, en tröst,
ta den.

2012-11-03

  Annika Persson
Vackert skriven
2012-11-03

    ej medlem längre
Obönhörligt och Nattsång är mina favoriter här.
Men än får inte ridån gå ner!
2012-11-03

  Björn Nilsson VIP
Gratulationer på jubileumsdagen! Stark debut, men det känns som du ändå kunnat jobba dig upp till högre nivåer vartefter och slipat på stilen mot fulländning. Kanske vi får möta fröken Rosenkvist bland vårblommor igen om några månader?
2012-11-03

  Gunnel Eriksson VIP
Berörande texter!
Tycker särskilt om "Obönhörligt", som
är så insiktsfull.
2012-11-03

    ej medlem längre
berörande texter..och vackra
2012-11-03
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP