Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
poeten har förlorat en kär vän


Den dikten fanns version 2

Dikten reser sig ur sängen/ kokar kaffe i köket/ Går ut och hugger upp litet ved till kvällen/ det kan bli kyligt/ Han är strålande vacker, skimrande, dallrande/ Beskriver ömsint allt levande/ Tackar alla de döda/ Välkomnar alla de ofödda/ Går in i skogen/ Men här finns inte längre någon mossa att vila på/ Inget berg att luta sig mot- och pröva ett eko/ Det finns inget hav att taga sats över/ Så han går stilla tillbaka till trädgården/ Lägger sig att sova med huvudet på vedkubben/ Gråter litet./ Ulf E.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 388 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-07 22:42

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram