Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dag passerar.


Gryningsflickan.

Gryningsflickan kommer!/ hon är barfota, klädd i en röd kjol/ Hon svävar över vatten, vandrar genom skogar/ blir aldrig trött/ Alla hälsar henne - hjortar, älgar, människor i sina fiskebåtar/ Och hon hälsar leende på alla/ Hon bär en stor säck på ryggen/ Den innehåller den nya dagens händelser/...Långt efter henne kommer en lång man i svart kostym/ lätt röd i ansiktet/ Det är hennes morfar-aftonrodnaden./ Han ber om ursäkt, men måste släcka ned dagen./ De lekande barnen måste gå in/ de älskande i skogen också/ Tjuren blir inte färdig i dag heller!/...När de sista solstrålarna släcks över grantopparna, håller flickan redan på att fylla en ny säck till nästa dag..../ Ulf.E.




Fri vers (Prosapoesi) av Ulf Ekeram
Läst 418 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-08 16:44

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Den var bra
2012-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram