Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
med lite inspiration från Lort-Sverige :)


Kackerlackornas skyddspatron

vilket hus!
vilket hem!
ett stilla, dött, låst finrum
förutan odörer från potta och fläsk
ladugård, snusk och fattigdom
ingen får komma in i slottets härd
dörren till finrummet låst
därinne finns pianot
ett museum att visa upp

vilket hem!
en bostadsfrågas fana
folkhemmets underbarn
kackerlackornas skyddspatron

här finns rinnande vatten
ett annat folk
ett elektriskt ljus över
Lort-Sverige
nu delar Myrdal ut mjölk
till alla arbetarbarn
och alla levde lyckliga
i alla alla år

trodde du va?





Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-08 17:27



Bookmark and Share


  Annika Eklind
Den väcker dubbla känslor i mig. Tanken med hela folkhemmet var säkert god, men vilket översitteri! Dels att man någonsin varit dum nog att tro sig veta vad som är bäst för alla, dels för att det är så sorgset långt från sanningen. Har det någonsin varit sant, egentligen? Mycket bra skrivet!!!
2012-11-16

  SatansSon
Jag skrev om nedrustningen av välfärden till Myrdal 1997. Fick faktiskt svar. han bor eller har åtminstone bott här i trakten.
2012-11-09

  Lars Hedlin
Japp tji fick vi...
2012-11-09

    ej medlem längre
Svart humor kryddat med en snyting åt allt det falska och förljugna. Bra!
2012-11-08

    ej medlem längre
en mustig text, gillar den.....
2012-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP