Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sed fugit interea, fugit irreperabile tempus


flyende tidrymd

 

 

 

natten dansar vilt
under månens bleka sken

vill som solen lysa i dess skära

ensam förmår dock intet
bjuder in dagen till ära

men just som dess händer mötas
i grynings förening

inser de båda
närmre än så kan de aldrig vara

ty utan nattens dans
kan ej dagen gry

och

utan dagens ljus
kan ej mörkret falla

 

så rentvår levnads vatten
sköljer hjärtats grumliga vrår
låter solars strålars värme
torka grånat hår

då trött efter mången vandring
utan någonstädes

 

men däremedan flyr tiden
den omistliga tiden

 




Fri vers av Sunlight
Läst 240 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-09 21:02



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så fint

2012-11-29

    ej medlem längre
Vackert skaldat
inlyssnat liv
med klassiskt
vinddrag
2012-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Sunlight
Sunlight