Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets skog

Från början är skogen full av träd

höga raka ståtliga träd

varje träd är en möjlighet

klättra upp i ett och ta chansen

och några andra sågas av och försvinner

för att aldrig komma tillbaka

att välja rätt träd är svårt 

att välja fel träd är lätt

man kan inte klättra i alla

i något träd möter du din blivande

i några dina vänner

i några dina fiender

åren går och skogen blir allt glesare

till slut återstår bara ett kalhygge

med endast ett krokigt träd

det är överlevnadens träd

du kan klättra upp en bit

men det faller också till slut

virket blir till din kista

så se till att din skogspromenad

blir rik

du får bara en




Fri vers av Berra Bäver
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-11-09 15:21



Bookmark and Share


  Robert Jonsson VIP
Klokt och bra målat..
2012-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Berra Bäver
Berra Bäver