Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ärrvävnad

Vilket var sveket, brottet?
Hur föll domen, straffet?
Fick aldrig någon veta?


En halv hälsning,
dörren står på glänt, stängd
Ryggtavlan kröker sig som en slagen hund
Orden väller fram, hysteriskt förlorade, ljudlösa
Tystnaden talar gåtfullt om det osynliga
Det bortvända ansiktet, den spruckna rösten
undvikandet, oförmågan som inte tar sig över sängkanten,
inte genom glaskupan, inte ut på balkongen, inte högt över molnen


Timmar går, husfasaderna byter skepnad
Putsen bleknar, ljusnar, bleknar, flämtar
Ridån faller som kvällsmörkret
När ljusen börjar tändas igen
svävar minnet bland gulnande blad
Krokiga grenar gungar som sömn


Vilket var sveket, brottet?
Hur föll domen, straffet?
Fick aldrig någon veta?




Fri vers (Fri form) av Jordgubbsodlare
Läst 428 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-11-10 15:04



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Josef K, Du och Jag står frågande inför detta. Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Vad var egentligen mitt brott? Ärrvävnad är en supertitel. Tiden läker inte sår, de blir till ärr. Gillar också hur du får fram känslan av Det outtalade ( lite Bergman). Depression och känslan av ensamhet hänger över den här dikten som ett grått moln.
2013-10-22

  Solitaire VIP
En ny roman för varje läsare...
nej, för varje läsning!

2013-10-17

  Stefan Albrektsson
What?! Hade jag inte läst denna?!?
Fantastiskt skriven hörrö!
Varje rad bygger upp känslan av isolation (ungeför som murbyggande Bob G i The Wall) - och de två raderna om oförmågan som inte kommer ut är sååå bra. Gillar inclusiostroferna.
2013-02-22

  Suss Petersson
Starkt skrivet
2012-12-11

  Bibbi VIP
Begrundar dessa djupheter.
2012-12-10

  Annika Persson
Ansiktet vänder sig till vad?
2012-11-10

  Annika Persson
Svek är i sig inget brott,
vilket var brottet i proportion
till sammanhanget för det?

I juridiska sammanhang
råder alldeles för ofta tystnad
i folkhemmen. Därför att det
kanske är jobbigare att göra
en anmälan än att gå vidare.

2012-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Jordgubbsodlare
Jordgubbsodlare