Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MED LÄNGTAN TILL HAVET


Vetefält,
solbrända vetefält
så långt som ögat må nå.
Slättens mäktigt guldgula hav
vällande fram mot horisonten.

Enstaka buskar och träd
som små, små kobbar i oändligt hav
skördetröskor banande sin väg
som vore de atlanternas stora fraktfartyg.

Vete, när ville jag ha vatten
låt det guldgula övergå i blågrönt hav!
Tänk om skördemaskinen flyta kunde,
om slättens vajande varmgula fält
bleve till ett böljande blåkallt hav…




Fri vers av Nils Sondefors
Läst 861 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-02-14 15:05



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
En mycket fin dikt, som väcker igenkännande tankar.
2008-03-07

  mare VIP
Fint poetiskt målat....
2008-01-27

  Ms Lovecraft
Jag är vanligtvis inte förtjust i naturskildringar
men den här dikten föll jag för med ett plask.
Du målar upp vackra bilder
som får mig att längta till sommaren
och känslan av livets oändlighet.
2006-02-15

  Jessica Ebbesson
Följer ivrigt med i din längtan till havet.
Välskrivet,medryckande och fantasifullt.
2006-02-14

  Nils Sondefors
Tack!
Jag uppskattar att du uppskattar den...
2006-02-14

    steffe struts
härlig text! som naturromantiker och
båtägare lever jag mig in i din text och
njuter!

brukar tänka ungefär som du när jag
ser ett linfält i blomning...

stefan
2006-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Nils Sondefors
Nils Sondefors