Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vissa dagar är såhär.


Det som krokigt ska bli...

Det tog ett tvärt stopp,
livet,
tänker jag medan jag försöker resa mig.
Höfterna skriker av smärta
och andfådd famlar jag mig fram till en stol.

Jag landar av ren tur på den.
Gläds en stund åt den enkla lyckan
i att slippa häva mig upp från golvet.

Jag står krum över diskhon och minns makens
anledning till varför han såg mig:
Du har så fantastisk hållning!

och nu är min hållning ett stadigt tag i omgivningen
medan ryggen skriker
och knäna kroknat i bön:
Försök inte resa på dig!




Fri vers (Prosapoesi) av kirsti ylinikka VIP
Läst 424 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-11-13 13:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Efter ett
självmordsförsök
låg jag i en
sjukhussäng
i ett halvår.

Hade konstiga drömmar
där jag inte kunde röra ryggen.

Vilket jag inte kunde
i verkligheten heller!

Jag ville inte ha rullstol,
för jag fick ju ont
av den hela tiden!

"Skapar sina egna villkor"
står det i läkarutlåtandet...

Men det gick på något sätt.

Fick ett gångbord.
Gick snabbare än vårdarna.
Dom hann inte med.

Men till slut kom jag ut.

Och ingen tror på
mig att jag har
opererat ryggen
tre gånger!
2020-01-22
  > Nästa text
< Föregående

kirsti ylinikka
kirsti ylinikka VIP