Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
besök av en gråsparv... i mitt kök...


Flyg gråsparv flyg

Ett dovt ljud når mig
sköra vingslag mot skorstensmur

närmar mig tyst

i ficklampans sken
en vilsen gråsparv

lirkar...
viskar...
kom, kom lilla vän
flyg
mot ljus
mot frihet
mot liv

skrämd,
stressad,
flaxar du ut,
sätter dig,
blinkar förskräckt,
hjärtat bultar vilt,
på oss båda...

fångar försiktigt

står på trappan
i aftonen
du och jag...

viskar ömt...
flyg
mot ljus
mot frihet
mot liv





Fri vers av Gunilla Wahlsten
Läst 327 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-11-13 17:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ännu en text att vara fäst vid

2012-11-14

  Lars Hedlin
Underbart skrivet om litet liv ;)
2012-11-14

  aol
ömt vackert samspråk med liten fågel, fint skaldat vännen,
2012-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla Wahlsten
Gunilla Wahlsten