Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför skall sanningen alltid vara det svåraste valet? Och varför skall lögnen alltid vara så logisk?...


Tankar i väntan: Lögnens logik...

Sitter här framför kaminen...
Försöker dra till minnes...
Vad det var du sa...
Vad jag sa...

Jag vet att du ljög för mig...
Så jag ljög för dig...
Som om jag inte Varför känner jag såhär?
Kan inte fokusera...
Kan inte se...
Vet inte vad jag vill...

Det här livet är inte gjort för mig...
Min själ känner att den hamnat fel ...
Ögonen är själens spegel...
Men allt är en enda dimma...

Varför känns det såhär?
Varför kan jag inte längre se klart?
Varför kan jag inte längre se dig?

Jag vet inte längre...
Som om jag inte visste...
Jag tänker logiskt kära du...
Jag vet när du och dem ljuger för mig...

Jag ljuger aldrig annars...
Men att ljuga för en lögnare...
Är ingen lögn...
Det är ett dubbelt negativ...

Tillsammans blir dem ett rätt...
Logiskt för mig...
Men inte för er....
Människan ljuger....

Människan föds till lögnare...
Fastän valet är vårt...
Väljer vi nästan alltid det lättaste...
Lögnen...

Vi är lata...
Den lata lögnaren...
Varför väljer vi just lögnen?
Framför sanningen?

Den enklaste vägen...
Leder till svårigheter och sorg...
Den svåra hårda vägen...
Är den som leder till lyckan...

Men ändå väljer vi...
Den lätta vägen...
Till att irra...
Bland ljuset som kastas på oss...

Medans den andra vägen...
Står otrampad framför oss...
Den inväntar oss...
Vill inte tvinga oss...

Det fria valet är vårt...
Logiken säger att vi ska...
Välja den lätta vägen...
Den kostar oss minst smärta...

Men lyssna...
Hör du inte...
Ditt hjärta...
Vad det önskar...

Den svåra vägen ...
Leder till lyckan...
Om du endast...
Tar första steget...

För om du väljer...
Den lätta vägen...
Så kom ihåg...
Att en lögnare...

Behöver ett gott minne....

Sitter och tänker i väntan...
På att någon skall med mig vandra...
Den svåra vägen fram...




Fri vers (Fri form) av Natte_Ravn
Läst 310 gånger
Publicerad 2012-11-13 22:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Natte_Ravn
Natte_Ravn