Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2006


Tvångsvård

hon säger att
jag tror att djävulen bor
i min kropp

hon säger att
ibland
ibland tror jag
att han lever
genom dig
som lucifer i kvinnogestalt

hon sätter upp
levnadsregler
delar in människor
i onda och goda
men måste
förlåta dem alla

och hon säger att
hennes nätter försvinner
i mörker
svarta isnätter
när hon söker
driva honom ut

hon säger att
hon är en av de
gudsförgätna själarna
utan existens
en av de
havererade

och hon söker
en värld någonstans
där vinden är stilla
vågor utan svall
där modern fortfarande
kan rädda henne
där hon inte måste fly

och hon kämpar
varje dag
försöker hålla
verkligheten fast
med trötta händer
blir en främling
glömmer att leka

hon är ett barn.

jag säger att jag önskar henne
frihet
hennes önskan är att bli normal.

jag säger att jag önskar henne
lekfullhet
hon vill vara vuxen.

tvången är tyngden
liksom vissnade blad
i skogen
hon kommer aldrig att glömma
de drömmar hon hade
om tiden
men hon vet nu
att modern inte är befriaren

och hon trotsar ödet
förbereder landning
svävar ensam
flyger fri

blundar och sjunger en sång
färdas genom ljus och mörker
passerar solguden
en eldröd himmel




Fri vers av Glömskan VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-11-14 00:11



Bookmark and Share


  cilax VIP
en dikt innanför, förekommer så sällan
2012-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Glömskan
Glömskan VIP