Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppmärksammad text 16.11.2012 och 20.11.2012


"Situation Hemlös"

Sakta dej...
se in i ögon
lika som dina,
som visar önskan
om samvaro, kärlek,
vänskap, frid

Utanförskap
kan bli
innanförskap
när du vågar se...

Så stanna en stund...
prata, krama,
finnas nära

Ge din värme
till någon som fryser,
ge trygghet
till någon som är sårbar,
ge hopp
till någon som längtar

Under samma himmel vi är
med olika förutsättningar

Så var inte rädd...
Stanna...
Det kunde varit du...




Fri vers av Gunilla Wahlsten
Läst 591 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-11-15 17:21



Bookmark and Share


    annasofia.
Tack för denna fina text!
2012-11-20

  Larz Gustafsson VIP
Skulle aldrig ge en enda av dem ett enda öre.
2012-11-20

  ULJO
Tänkvärda och starka ord du levererar. Vackert skriftat.
2012-11-20

  aol
bra sant skriftat vännen,
2012-11-18

    ej medlem längre
Tänk om våra broilers till politiker skulle bry sig mera å verkligen göra något för de hemlösa....
2012-11-16

    nånja
:)
2012-11-16

  Lars Hedlin
Nära och djup med en smula sorg...
2012-11-16

  Tosca
Väldigt fina och starka rader.
Detta kan ju hända vem som.

2012-11-15

  Marja-Liisa Koski VIP
Så sant, ömständigheterna kan plötsligt ändras och vem som helst kan drabbas. Jag har alltid råd att avvara en tjuga eller två när jag stöter på en hemlös.
Kram!
ML
2012-11-15

    ej medlem längre
Levt som hemlös, på resande fot, i europa. Svårt att inte känna sig "smutsig". Har mött hemlösa som förtjänar bättre, som en kvinna i tyskland som erbjöd mig och min resekompis sina enda pengar, i ärlig omsorg. Har mött hemlösa som ser kortsiktigt och bara bryr sig om droger - just likt jag och min resekompis, på den tiden... - nyanserat.
2012-11-15

  Gunilla Wahlsten
Ja du, Lars... Vad vet vi om varandra, om vad som är orsak och "självförvållat"... inte mycket. Jag önskar dej ett hem o mat på bordet! Och ett varmt hjärta...
2012-11-15

  Björn Donobauer
Skicka den till Situation Stockholm vet jag..

2012-11-15

  steffie
Det borde va allas rätt att ha ett hem o mat på bordet,
vi är lika värda.
fint och ömt skrivet
2012-11-15

  Larz Gustafsson VIP
Jag upplever att hemlösa glorifieras och hjälteförklaras.
Det har gått slagsida och troll i det hela.
Ofta är hemlösheten självförvållad, och NEJ, det kunde faktiskt INTE ha varit jag.
2012-11-15

    ej medlem längre
tänkvärt och bra!!
2012-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla Wahlsten
Gunilla Wahlsten