Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek med förhinder.

Tragiskt kärleksdrama.

På hösten 1946, då jag var 19 år, hade det gått upp för mig, att flickvän var något man borde ha. Med på en kvällskurs jag besökte, fanns en cirka 17-årig flicka som jag spanat in under några veckor. Trotsande min genom uppfostran grundlagda blyghet för flickor, köpte jag två biljetter till operans lördagsföreställning av Simson och Delilah, och stegade fram till flickan. Hon hette inte Fredrika men eftersom diskretion är hederssak, får hon heta så här.

Jag inledde attacken med en fräck lögn. Sade att jag fått två biljetter och nu undrade om hon ville göra mig sällskap. Hennes reaktion blev förkrossande. "Nej, det kan jag absolut inte!!!!!!!"

Nå, det var intet annat än man kunnat vänta. Jag borde själv ha insett att jag såg ut som något katten släpat in, att jag talade som en byfåne och luktade som bårhuset efter strömavbrott i augusti. Nej, jag visste väl att jag inte var värd skiten under naglarna. Hur kunde jag någonsin ha inbillat mig annat?

Decennier gick. Slumpen sammanförde Ellen, min syster, med Dorothea, Fredrikas storasyster. Så sent som 1995 fick jag höra att Fredrika varit oerhört smickrad över min invit. Hon gifte sig så småningom, men dog tidigt i cancer. Att hon inte vågade eller ens fick följa med mig till operan, berodde på föräldrarna som bägge var bibelfundamentalister av allra värsta slag. För dem var operan en djävulens katedral, vars aktörer liksom dess publik skulle få koka i helvetets svavelsjöar till tidens ände.

RIDÅ.

P.S. Ovanstående är det närmaste en självbiografi jag någonsin skall komma




Prosa av Rune Thorsell
Läst 421 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-16 01:39



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Ja verkligen en tragisk historia tänk som man undrar över hur det blivit om vissa tillfällen gått i annan riktning hur allt hade varit men antagligen är det som det säjs att allt har en mening ..suveränt fint och snyggt berättat du skriver bra som meffe!!!kram!
2012-12-06

  Monika A Mirsch VIP
Du har min beundran för ditt stora mod och inspirerande ungdomserfarenherter!
2012-11-20

  Ninananonia VIP
Sorgligt... modigt av dig...
2012-11-19

  © anakreon VIP
Jag var så rädd för tjejer så jag väntade alltid på att de skulle prata först.
Gissa om jag satt ensam både på Operan och annorstädes.
Calle
ler en smula vemodigt
2012-11-17

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Tack för denna sorglustiga berättelse ur verkligheten... tänk vad du hade besparats om hon berättar varför hon inte kunde gå. Men bättre sent än aldrig, som det heter!
2012-11-16

  Elwania
Där ser man hur vi bygger stories, som vi gör till sanning
och hur vi tar oss bort från oss själva med en massa självkritik.
Som inte har med något annat att göra än att vi slår på oss själva
En lärorik historia

2012-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Rune Thorsell
Rune Thorsell