Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liv.


Du levnad, ditt hopp står högt.

Somt har livet som har landat hos mig

saker som inte kanske händer dig

eller många som går på vår jord

har inte ens ork att läsa mina ord

inte har livet flutit som  en guppande barkbåt över älv

nej det har inte snirklat sig så där snällt

 

Du vet hur det känns när vintern tar vid

och man vet att mörkret varar en längre tid

och isttid har sig och går ann

tänk jag vet hur den känns i bland

 

Mörker måne och sol i nedan

svartaste svart och sedan

det där märkliga som tar en någonstans där hoppet gror

det är där jag i verkligheten bor

 

för vars någon annanstans kan man segla med vindar

som står i lagom brand

hur kan man ankra med visshet att vågorna står

om man inte vet att hoppet finns och vartåt det går

 

nej, visst har jag undrat och hoppats om liv

för det finns och jag står rak

det är då det mörka får ta gigantiska kliv

i bussen å sätta sig längre bak.

 




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 931 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-11-17 22:09



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
mycket fint!
2012-11-20

  ULJO
Blr glad av att läsa sådana här kloka rader
2012-11-19

  walborg
Trosvisst och vist och klokt tänkt och känt och sagt.
2012-11-18

    ej medlem längre
Mörkrets makter i himlarymderna för allt sätta sig längre bak eller helt försvinna....
2012-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP