Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En 21 gram lätt fågel -hommage till Kjell H


Vid randen av djupa tallskogen
längs frusen stig vid hav
gick en långsam väg
i novembers skymningsmörker

på den fann mig tanken
om att det sägs när vi dör
lämnar 21 gram kroppen
i samma stund som livets
sista andetag flyr

somliga kallar det
änglars själaflykt

somliga tvista och spå

mot skymmande himmel där nu
stjärnor började beträda sin scen
såg jag plötsligt en liten fågel landa
på rönnbärskvist

den ville vila trötta vingar
och tunna grenen gjorde
den förtjänt i pilbågsspänst

när så i flygsprång den hastigt
lämnat sin plats
sköt grenen åter upp mot skyn
bördan låg åter i fågelns vingar

betraktelsen gav mig tanken
om livets största sanning
vårt ömsesidiga beroende
-av varandra

oberoende av handling
kärleksfull eller hatisk
slår alltid rekylen tillbaka
det är du själv som väljer

himlen blev nu nattsvart
och stjärnorna med det än klarare
det kändes som att jag kunde se
på riktigt

i nattsvart mörker vandrade tankar
om nära och kära som gått bort
de som försvunnit i olidlig saknad

även då de lämnat
då tröttat hjärta slutat slå
och en 21 gram lätt fågel lyft
mot annan värld

även då fanns det en gren
som slog tillbaka
den gren som så gärna bar dem

på så sätt talar universum till oss
hela tiden
det som älskas, älskas aldrig förgäves
det berör oss från en annan pol

någonstans finns den kärlek bevarad
som i tysta stunder tänkt ditt namn

någonstans finns den kärlek bevarad
som du skänkt om än så tyst idag

en dag vandrar jag in i det som finns
bakom min spegelbild
-livets motpol

därifrån där 21 gram kärlek lyfter och
värmer för evigt




Fri vers (Fri form) av R Werner
Läst 382 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-21 06:32



Bookmark and Share


  Tino
Jag önskar jag hade varit författare av denna fina och genomtänka text.
Jag finner visdom i dina ord så som:

"oberoende av handling
kärleksfull eller hatisk
slår alltid rekylen tillbaka
det är du själv som väljer "

"betraktelsen gav mig tanken
om livets största sanning
vårt ömsesidiga beroende
-av varandra"


Med ord som: "änglars själaflykt träffar du så bra"
Bokmärkt

2013-01-12

  hansensson
Lysande!
2012-11-21
  > Nästa text
< Föregående

R Werner
R Werner