Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet vandrar serverar fyra årstiders bord

Livet vandrar ständigt framåt
som flodens rinnande ström
sommaren färgar dagarna
en stund på jordens gråa yta
målar över med vackraste färger
hösten penslar sina toner
löven dansar omkring i
vindens rytmiska melodi
lämnar efter tidens gång
över till vintern som emellanåt
visar upp sitt vita täcke
och tystnadens kala träd
bortom horisontens rand
väntar våren på att erövra
med sina knoppar sin musik
flödande sång över landskapen
väcker sömnen till liv
välkomnar ljusets flöde
inspirerar nturen att blomstra
det knakar brakar knastrar
kraften är enorm och trycker på
ur marken sticker de upp
vårens små blommor
livet vandrar ständigt framåt
människosjälar fångar njuter
tar tillvara det som serveras på
det oändliga fyra årstiders bord
ingen vet hur länge man får smaka
nu idag är vår tid, innan annat tar vid






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-21 10:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP