Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2 sätt att läsa en text, av kyreus av sweden. Texten är lämnad som privat kritik och kan därför inte läsas under författarens text.


Kritik på en text (2041) bara ord





Vad som skall springa ur upplevelsen
av en text borde förstås kunna vara en
kommentar som tar författare av texter
ett steg längre i antingen skrivande eller

insikt av och om hur en text kan
uppfattas på för olika sätt av en tänkt
läsarskara. En text som fått noll antal
läsare har inte blivit läst.

Men för att få en utomstående
att veta det så tvingas denna möjliga
utomstående att läsa texten, vilket inte
skall låta sig göra om upplevelsen skall

kunna förbli intakt för en oläst text.
Litet som att såväl äta som behålla kakan.
Med det sagt vill jag förstås spegla att
en del upplevelser är av det slaget att det

inte alltid hjälper att gå till skogen och
uppleva den, om den som går till skogen
inte är kapabel att uppskatta den. Jag valde
bara ett krångligt sätt att beskriva det på.


(Text från 2012 11 24, tagen ur utkast)




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-20 21:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP