Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det genetiska arvet

bland kött blod
inlindad i det
genetiska arvet
ligger de och lurar
tickande bomber
man vet inte när
eller om

saliga släkt och arv
med alla vackra minnen
som födelsedagstårtor
skyddar min själ

men i generna hotar

tjocktarmscancer, polyper
stroke, reumatism
gallstenar, aneurysm
proppar, artroser,
alzheimers, framfall
alkoholism
och en massa
hjärtproblem

lindar in mig i vackra minnen
en värmande röd filt
glömmer min värkande rygg
min utmattningsdepression
ler sarkastiskt åt världen

det där
händer aldrig mig




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-11-25 12:24



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Just så -aldrig mig...tur vi inte vet...
2012-11-25

    ej medlem längre
Vi får stoppa huvudet i sanden, skaffa tunnelseende och hålla ut....livet pågår ju här och nu! Bäst att inte missa en enda minut.
2012-11-25

  Lars Hedlin
Verkligen stark och får en att tänka lite extra..
2012-11-25

  SatansSon
Diabetes är oxå genetiskt. Läkaren frågade om mina släktingar då jag fi,k diagnosen.
2012-11-25

    ej medlem längre
En liten rolig dikt med djup och allvar och smärta och många tillstånd kan kanske är vara utanför generna och du kan sova lugnt...;)
2012-11-25

    ej medlem längre
spektakulär text! gilla den..*
2012-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP