Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kärlekshistoria

I
För 10 år sedan flyttade han in
medförande tandborste
två fiskbensmönstrade kostymer
och ett recept på enbärsbrännvin

10 år senare flyttade han ut
medförande trancherbestick
tolv vinglas i kristall
och åtta kostymer inköpta på NK

II
Nu sitter hustrun där
med sin lust som ett öppet sår
Ratad
Utrangerad
i en kropp som en väl avläst karta
Befaren
Beträdd
Inte en stengärdsgård som inte är inprickad
Medan den andra fortfarande vilar hemlighetsfull
i hans armar
Outforskad
Ostakad

De följde bara rösade leder

III
Med ärr på magen
och tunna bröst
Inte en kropp för passioner
Likväl brann hennes hud under stickkoftan
Fladdrade mellan hans händer
Kunde inte sova för hans andetag
Kunde inte sova när hans hud brann
mot hennes
Ska hennes livs mål hädanefter bli
en platt mage och muskulösa lår?

IV
Han lämnade sin hustru allt
utom sin mun
Som skökorna bevarar sina läppar
för sin hallick
bevarade han sin mun för sin älskarinna
Hon är överläkare i anestesiologi och
kan bedöva honom när hon vill

V
Han krävde påtaglig utdelning i tillvaron
Utlösning eller löneförhöjning
Han hade bara gått framåt
aldrig bakåt
Hon hade gått kräftgång i tillvaron
Baktakt
Otakt
Taktlös
I varje möte såg hon avskedet
I handen kände hon skelettet
Vid 26 års ålder blev hon kär och
tänkte bara på orgasm i tre år
Så kom barnen
räkningarna övertiden
restskatten karriären
Någonstans däremellan började han resan bort
Hon gjorde honom med sina händer
men det var aldrig samma sak
När han var hemma älskade han
med pyjamasbyxorna neddragna till knäna

Nu spelar hon Mahler
och har gått ned 8 kilo











Fri vers av Akvamarin
Läst 464 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-11-26 14:45



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Detta river i mig. Det finns för många
underbara uttryck här för att jag
ska rikta ljuset mot ett särskilt.
Men ett jag inte glömmer är när hon
inte tänkt på annat än orgasmen på
tre år. Nya kvinnans yrke som kan
bedöva. Oh vilken underbar analys
över en hel värld. Oh du. Oh.

Ibland stannar hjärtat till. Du har
fått andningen att upphöra. Jag
lägger ifrån mig din text och undrar
stilla, - vad hände inom henne, mellan
dem, där mitt i barnen, hur tolkar
kvinnan livet som brände till/ försvann
ut. Oj o joj kvinna. Du är en författare.

Tack åter. S
2013-03-17

    Peder
Starkt!
2012-11-28

    ej medlem längre
bra texter, båda två.
2012-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Akvamarin
Akvamarin