Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Händer mig ungefär två gånger i månaden.


The Keychain Redemption (Nyckeln till Frihet)

Ni vet hur det är:

Man kommer hem på kvällen, lägger nycklarna på ett smart ställe så man inte ska glömma var de ligger för att sedan sätta sig framför datorn. Efter en stund lägger man sig i sängen och läser en bok. Sedan somnar man. Man vaknar upp - efter vad som känns som MAX fem minuter - då alarmklockan tjuter sadistiskt och man inser att man måste upp för att göra sig i ordning inför jobbet. Man käkar något lätt till frukost, man duschar och man klär på sig samt borstar tänderna. (Ibland alltihop samtidigt - om man försovit sig).

Ja, allt som vanligt med andra ord.

Men.

När man fått på sig jackan:

VAR I HELVETE ÄR NYCKLARNA?!

Man kickar av sig skorna.
Man letar kvickt i en minut.
Man letar stressat efter två minuter.
Man letar högt svärande efter fem minuter.
Man letar som en person som skulle kunna vara aktuell för Lillhagen efter 10 minuter.

Plötsligt slår det en och man utbrister till hela grannskapets förvåning:

"JAAAJUSTDETJAAAAAAAAAAAAAAAA!", tätt följt av en triumferande trumpet-fanfar inne i huvudet.

Och så checkar man det lilla facket i ryggsäcken och däri ligger såklart de smart placerade nycklarna.

Hände mig i morse. Som vanligt.

#Let's face it: Jag har inget lokalminne, överhuvud-fucking-taget!




Övriga genrer av Charles Conny
Läst 170 gånger
Publicerad 2012-11-27 09:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Charles Conny
Charles Conny