Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En känsla känd genom en hund.


Hunden Sorg.


Om morgonen ligger han i hallen

väntar på sorgebreven.

Under promenaden

sniffar han efter sorgsna tikar

gnäller, gråter och gnolar sorgsna visor.

Tänker på allt som funnits

glada ropande tikar

hoppande kaniner i det gröna gräset.

och solen som värmde hans nos.

Då var det fint att leva!

Nu heter han Sorg

det är stilla, vått och kallt runt honom.

Lufsar rufsig hem

Lägger sig i hallen

Väntar in nästa morgons brevbärare.

U.E.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 331 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-27 16:04

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram