Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sprucken vas


Som vaser på rad står vi här,
titta på oss

ytan är glansig,
vi är fyllda med vackra blommor,
ser hela och harmoniska ut...
på avstånd

kom närmare,
arrangera om blommorna,
rör om stjälkarna,
men gör det försiktigt...
ty du rör vid det innersta,
det som döljs för omvärlden

titta noga,
på skarvar av dåligt ihoplimmade bitar,
skador skönjas

så var varsam,
krossa inte...
slå inte i spillror...

en spricka till,
och du är utan vas




Fri vers av Gunilla Wahlsten
Läst 297 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-11-27 20:57



Bookmark and Share


  Björn Donobauer
Hur rensar man en vas?
Man fyller i mer av det som avsatte ränderna från början..
Man krafsar inte med vassa instrument...
2012-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla Wahlsten
Gunilla Wahlsten