Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att ta sig till en kyrkogård under denna kväll för att leta upp en främlings ensamma grav och tända en gravlykta.


Allhelgona -12

Är det inte härligt
den där höstkvällen när
sorg
saknad
ilska
traditioner
och sociala tvång
är normerande?

Alla enas
Alla är anonyma
Alla bryter mot konventionerna –
genom att härma
och
där.
är.
du.

Erik Larsson
född april 1900
död augusti 1919
Banktjänsteman

Detta är allt jag kan utläsa
från den intetsägande biten sten.

Hur föddes du?
Hur dog du?
Hur levde du
för att få ditt liv
reducerat
till en liten sten?

Hur många insikter kom du till
som jag kommit till sedan jag var 19?
Hur fritt lyckades du tänka?
Hur långt hann din utveckling gå?

Svar finns ej.

Det enda jag vet är:
Du är inte saknad
och
du är inte älskad.
Kanske med rätta?

I vilket fall
Jag tänder en gravlykta.

God natt,
min Yorick
min Alexander
min Caesar
Jag.




Fri vers av Synkoperad Progress
Läst 225 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-11-29 23:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Synkoperad Progress
Synkoperad Progress