Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insomniac Atlantico



Ännu ett arbetspass har gått
ännu en natt
och Atlanten glimmar som silver
eller som kattskit i månsken
beroende på hur man ser saken

Kanske är det genomnegativitet på riktigt
eller kanske är det bara trötthet
för sömnen verkar inte komma även om
jag söker den med ljus och lykta

Vaken ligger jag i kojen
snurrar rastlös runt
som ett grillspett och väntar och väntar
på något jag vet inte kommer
för inte heller i natt knackar någon på min dörr
för att ge mig en kram

Och sedan står jag vaken på däck
och skäller på delfiner
för det sägs att
man inte kan vara ledsen när man ser dem hoppa
men jag håller inte med

Jag tycker nämligen jag lyckas ganska bra och
jag orkar inte lyssna på en
fisk som är så korkad att den tror att
den är ett däggdjur så
god natt

om jag hade kunnat sova




Fri vers av LePenseur
Läst 262 gånger
Publicerad 2012-11-30 06:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LePenseur
LePenseur