Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland så missförstår man !

Hej alla vackra poeter!

Det vi skriver här har en betydelse
eller kan också vara en metafor för något annat

Alla gör sina tolkningar på en text
ibland förstår man och ibland ¨inte

Men det gör inget
viktigt är att inte döma andra i deras tolkning

Viktigt också att vara ödmjuk
och aceptera andra som just de är

Tack för att ni läser just mina alster och att ni finns
tack för att ni skriver så vackert om era liv och upplevelser

Tack för era underbara känslor

Ni har alla en plats i mitt hjärta

Kram/Lars :)




Fri vers av Lars Hedlin
Läst 299 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-11-30 23:55



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint skaldat, tycker om det du skriver
2012-12-08

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Du tänker så rätt! För visst är det så. Jag är ingen förståsigpåare, men jag vill alltid försöka läsa dikterna hos mina skrivarvänner noga, vill ta mig igenom skalet på dikten, utröna som en detektiv innebörden, eller vad den innebär för mig. Vet att jag inte alltid har rätt, men känslan dikten ger mig är ju rätt. Dina dikter ger mig mycket, glad för att du finns. Kramar om/Karin
2012-12-05

  Magica VIP
Så fint skrivet! :)
2012-12-02

  Osvalds_Dotter VIP
Ja man tolkar nog utifrån sig själv och sina upplevelser.
Texter startar något inombords, som en startmotor!
Vissa poeter har den förmågan att starta upp "den frusna själen" genom sina texter.

Även om inte texterna alltid handlar om en själv så tolkar i varje fall jag på det sättet,, tolkar texten som den är. Läser mellan raderna osv.

Och även om man skriver om någon annan så tror jag det handlar om en själv på ett omedvetet sätt. Något har väckts till liv...
2012-12-01

  ResenärGenomLivet VIP
Visst tolkar vi olika, vi har ju alla vår bakgrund
och plats vi just nu befinner oss på. Man behöver
inte alltid förstå någon annans text. Jag tycker
det är trevligt med olika tolkningar, för en tolkning
kan väl inte vara fel...? Tack för din text.
2012-12-01

  Den lilla sjöljungfrun
Tack Lars, Vackert skrivit om oss människor!

Det krävs mod att visa sitt innerst
och det är viktigt att få stöd
för den man är....
Alla har sitt perspektiv på livet
Den största konsten av alla
att bara SE
utan att döma,
att ha medkänsla
förstå andra fullt ut kanske vi bara kan
först när vi själva varit där....

Det vi missförstår hos andra
är troligen något vi inte
förstår hos oss själva

jag är en annan du...



2012-12-01

  Federico Romano
Håller med dig.. Livet är fullt av missförstånd, just för vår oförmåga att kunna komunicera & ej kunna förstå när vi bör göra det..
2012-12-01

  Angel of love
Är en fröjd att läsa dina texter och jag är nog en som kan tolka fel, min poet hjärna är inte helt utvecklad än! Men tycker om att läsa och ja jag tolkar de nog på mitt lite konstiga sätt :) kram och ha en fin natt
2012-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Lars Hedlin
Lars Hedlin