Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag förvånas aldrig

Jag förvånas aldrig
att vi alltid måste ha mer och mer
av människors brist på empati
att alla tar de rikas parti

Jag förvånas alltid
att historien tillåts återkomma om och om igen
att folk gör vad som helst
slickar stövlarna på de som har mest

Är de verkligen så dumma
så att de tror att de kan bli en humla
Och med de rikast få flyga
och slippa ramla under stöveln om de blir sjuka

Sedan när de rika gått för långt
vilket upprepar sig gång på gång
Säger de Gud vad hemskt
hur kunde de göra något så lömskt

Indianer dödas av vita
Afrikaner blev en handelsvara
Judar blev en ursäkt
för en tysk att ta makt

Vi blundar för allt
för att behålla vår skatt
Så kanske är det jag, som har en liten hjärna
kanske är jag, för all makt, en tysk stjärna

Men jag kommer aldrig sluta tjata
om välfärdens vara kommer jag alltid att gnata
Även om den inte längre finns
utan är utbytt mot Stalinism och Nazism

Vill jag om så krävs dö
försöka dela med mig av mitt bröd
med hedern i behåll
Det är min paroll







Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 656 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-12-04 16:47



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Otroligt bra.
2013-05-20

  H.C.B
Bra skrivet!
2013-03-13

  Tino
Stark text
det märks att dessa frågor är viktiga för dig
du uppmärksammar det vi ser varje dag
Bravo!
2013-02-25

  Solitaire VIP
Allt är cykler.
det finns ingen början
och inget slut
men människan,
kan aldrig lära
varken in eller ut.






2012-12-04
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP