Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den natten dog hoppet...

 

Den natten bombplan bland molnen flög,

den natten dog hoppet, döden runt knuten smög.

 

Femtio böner jag läste var kväll,

en bedjan om snar fred, var min enkla appell.

 

Nattens blodiga slag - det dödade allt,

dagen efter var det kusligt tyst och så otroligt kallt.

 

Jag skrev brev till min vän,

med längtan om närhet och framtidstro igen.

 

På tionde dagen, en ängel steg ner,

 allt blev suddigt och ljust, jag finns inte mer.

 

Men freden den kom till slut,

ta inget för givet, och rid stormen ut.

Kampen för fred och frihet pågår än,

släpp ingen jävel över bron - min vän.

 




Fri vers (Fri form) av Den gamle
Läst 421 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-12-06 00:26



Bookmark and Share


    Read
Kuslig realitet för många, dessvärre!
Biter sig fast.
2012-12-10

  Eva Langrath VIP
Tycker mycket om texten som till mig talar om både yttre och inre fältslag .
2012-12-09

    Max Poisé
En dubbelbottnad text med oändligt djup. Som skulle fungera oavsett tidevarv.
Bra du där den Gamle!
2012-12-08

    ej medlem längre
fin text om fredslängtan..
2012-12-06

  Marianne Räf
Jättefina rader, - som jag tog
till mej. Ha en trevlig dag!
Hälsn,
2012-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Den gamle
Den gamle