Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Firar du jul? Isåfall, varför?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-07 00:10



Bookmark and Share


  Magica VIP
Jag har funderat på att lägga ned det firandet stundtals, det är ju inte ens rätt dag om det handlar om att fira julen för att hylla Jesus, men jag firar det inte därför. Jag gillar ljusen och den mysiga stämningen, ja själva traditionen, att snart närmar sig ett nytt år, lite därför jag firar det, och det är kul att ge något litet till den man tycker om med. Men egentligen konstigt att man dragit in tomten i allt detta, för egentligen handlade det ju om något helt annat.

Jag tycker vi skall införa den "jultradition" som vi brukar titta på på tvn, ja du vet som handlar om att "ta från de rika för att ge till de fattiga", men det får man ju inte göra såklart! Fast i dagens samhälle så gör man ju så Året runt fast tvärtom, man "tar från de Fattiga och ger till de Rika" fast då sker det ju på ett lagligt sätt. Jajamensan, "Skål för den sa tomten, hick!"...

Men Seriöst så kanske alla borde försöka, som har råd, eller så gott man kan, att ge Något bidrag, om än Litet till någon behövande i juletider? Istället för att köpa som galna och bekosta alltför dyra saker till sina "nära och kära"...
2012-12-19

    ej medlem längre
Det är tradition. Som ärtsoppa på torsdag. I bland lite mastigt men det bara är så.
2012-12-12

  genni
En bra fråga!
2012-12-07

  Anders Nordlander VIP
Bibbi:

Var du med då Jesus föddes, så du vet det?
2012-12-07

  Bibbi VIP
Jag och flera av mina vuxna barn har slutat att fira jul därför att Jesus inte föddes då så vad är det vi firar?
2012-12-07

  Anders Nordlander VIP
För att det är skoj!
2012-12-07

    papillon
För att reta dig och Larz Gustafsson- hurså??
2012-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP