Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

År läggs till år.


En dag så stilla går
år läggs till år
snart ringer klockorna igen

ringer för år som gått
ringer för år som komma ska

vi vandrar här på vår stig
mäter tiden med våra liv

lever efter förmåga och kraft
för glömda strider
och lycka vi haft

vi får vår del av sorg och glädje
glömmer ofta tacka
när lyckan står oss bi

gråter bittert när lyckan vänder
och ödet slår till
då förbannar vi hårt

glömmer lätt de hårda ord vi strör
men dömer andra
som samma gör

ler glädjefullt igen
när vi så möter en vän

kan vi inte enas
och bilda en union

bestämma att alla
behövs

ge glädje i gåva
sprida lycka
leva för varandra
och samtycka

år läggs till år
till år

vi

blir

till

det vi får


Skogsfen










Fri vers av Skogsfen.
Läst 409 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-12-07 10:34



Bookmark and Share


  wildah
Den här dikten behövs och är dessutom fint nedtecknad!
2012-12-08

  Bo Himmelsbåge
År läggs till år då glädje sorg och lycka vi får. Tack för de fina och tänkvärda orden!
2012-12-08

  surface to air
Så fint!
2012-12-07

  Ljusletaren
Ord som biter sig fast om livet under en levnad.
Tar gärna tag i din hand så att vi kan bli den union som du så fint skaldar om. Tack för att jag får följa med/kram
2012-12-07

  ResenärGenomLivet VIP
Jag vill gärna vara med och sprida lycka och glädje...tack så mycket för dina fina ord...
2012-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Skogsfen.
Skogsfen.