Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Filmen Amour av Michael Haneke


Triangulära relationens kollaps

Den finstämda, emotionellt starka filmen Amour handlar om ett äldre par som levat i en lång rik relation till musiken och till varandra.

När demensen drabbar kärleken till musiken kvävs paret i symbiosen.

Otroligt skickliga skådespelare!




Fri vers av walborg
Läst 496 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2012-12-08 09:18



Bookmark and Share


  Onders
själv gillar jag 'funny games' av samme regissör.
2013-01-30

    ej medlem längre
okej- det här är ej konstruktiv kritik, vilket du önskat- men se dagboken/the notebook. jag tror du i och med denna film skulle älska den också.

http://www.imdb.com/title/tt0332280/

2012-12-11

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-12-11

  ULJO
Den måste man nog gå och se
2012-12-08

  Annie b'larsson VIP
Minns också den fina filmen som Carl Mikael Fäldt nämner: "Sången om Martin", med Sven Wollter & Viveka Seldahl. Filmen "Amour" skulle jag gärna se. Tänker på fler tillfällen där det behövs ett tredje, två ackord kommer man inte så långt med, men med tre, blir möjligheterna genast mycket större.
2012-12-08

    ej medlem längre
Såsom en av våra poetvänner påpekade tidigare-Har inte sett den filmen-men-"Sången om Martin" ver ju sannerligen gripande!
2012-12-08

  Kristina Wallbing
Har hört om filmen. Den vill jag se!
2012-12-08

  aol
helt klart att jag är nyfiken på den filmen,
2012-12-08

  Lavinia Röd
Det låter som ett spännande filmtips! Tack ska du ha för det!
2012-12-08

  Bibbi VIP
Den måste jag också se.
2012-12-08

  Eva Langrath VIP
Tack för dina fina ord om en film som jag redan var nyfiken på.
2012-12-08

    ej medlem längre
Ska lägga filmen på minnet. Har däremot sett en annan film med liknande tema - "En sång till Martin". Det var med Sven Wollter och Viveka Seldahl. Också mycket sevärd.
2012-12-08
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg