Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En from önskan.

Ibland drömmer jag om en bättre värld än vår,

helst som man  ofta känner sig så vilsen här.

Och parollen "Vår bästa tid är nu" känns svår,

för man skall ju vara glad som pensionär.

 

Dock tycks det inte stå i mänsklig makts förmåga,

att kunna skapa en bättre form av jordiskt paradis.

Lycksalighetens ö, Atlantis eller Eldorados välmåga

gick alla under, snart nog, olyckligtvis.

 

Så kanske Edens lustgård likväl vore ett bra ideal.

Ingen synd, ingen nöd, blott frid och harmoni.

Om Adam och Eva blott haft litet bättre moral,

vilken drömtillvaro skulle vi då kunnat leva i?




Bunden vers av Read
Läst 484 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-09 16:32



Bookmark and Share


  Den gamle
Verkligen bra :)
Grattis
2012-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Read